PIMA bomuld – længere fibre, højere slidstyrke

Da vi i Qualitee skulle undersøge hvilke slags stof vi ville benytte til vores T-shirts, faldt vi ret hurtigt over PIMA bomuldenBåde hvad angår længden af fibrene, blødheden, slidstyrken og holdbarheden, formår denne bomuldsart nemlig at indeholde alt, hvad vi søger efter i processen med at lave en T-shirt af højeste kvalitet. 

PIMA bomulden har sin oprindelse i Peru og er en gammel kulturplante, som PIMA-indianerne dyrkede og herefter tog med til USA. Den dyrkes stadig primært i det nordlige Peru, da optimale vilkår for bomuldsarten er regnskovsklima, fugtighed og varme temperaturer. Herudover dyrkes den i de sydvestlige regioner af USA og Australien.  

pima cotton1

PIMA bomuldens fibre er så lange, at den skal håndplukkes for at undgå, at det bliver filtret. De lange fibre på bomulden øger kvaliteten, slidstyrken og bevirker, at de ikke bliver lige så let flossedeFibrene har en næsten silkeagtig glans og resulterer i et delikat look til vores T-shirts 

Denne bomuldsart er én af de fineste i verden og menes at have 50 % længere levetid end andre bomuldsprodukter. PIMA bomuld holder sig rigtig godt i vask og forbliver blød, vask efter vask.  Herudover er den resistent mod at krympe og falme og er god for mennesker, der har sart eller følsom hud. 

 

Køb en kvalitets T-shirt lavet af PIMA bomuld her

pimacotton2