Historien oQualitee 

Overforbrug af tekstiler med kort udløbsdato 

Størstedelen af mit tøjbudget de seneste par år er gået til basale tekstiler - primært T-shirts. Der er intet bedre end følelsen af at tage en spritny T-shirt på, inden man begiver sig ud til dagens gøremål. Den følelse varede dog ofte ret kort tid, og tendensen var, at jeg bestilte nye T-shirts allerede efter de gamle havde været et par gange i vask, da både pasform, farve og blødhed var forringet.  

Dette satte tankerne i gang. For det måtte da være muligt at købe en langtidsholdbar T-shirt, som kunne holde til vaskemaskinens kræfter og samtidigt undgå at skabe et unødvendigt overforbrug af tekstiler. Jeg besluttede mig derfor for at skabe en T-shirt med fokus på kvalitetsmaterialer, enkelt designkomfort og holdbarhed.

Simplicitee - Kvalitet pakket ind i enkelthed 

Tiden herefter gik med at bestille en masse T-shirts hjem i forskellige bomuldstyper og prisklasser fra alle dele af verden. Ret hurtigt i processen kom jeg frem til, at tekstilproducenter i Portugal leverede den kvalitet, som jeg ledte efter. Der var en sans for detaljen og grundig viden omkring stof og tekstiler. Grundet en pandemi (covid-19) var det ikke muligt at rejse ned til de forskellige tekstilproducenter, hvilket gjorde processen mere langtrukken og kompleks.  

Det lykkedes dog at modtage skræddersyede prototyper af T-shirts fra flere producenter, syet i forskellige bomuldstyper. Her fandt jeg ret hurtigt ud af at PIMA-bomuld kunne tåle klart mest i vask og stadig holde en lækker pasform og blødhed. Denne bomuldstype havde en høj pris, men også den klart bedste kvalitet, når det kom til slidstyrke og blødhed. Efter en længere proces med gennemgang af pasform og detaljer i syninger blev T-shirten sat i masseproduktion, og jeg er super glad og stolt over det endelige produkt: Simplicitee 

IMG_1183-kopi

Langtidsholdbare og bæredygtige tekstiler 

Qualitee mener vi, at en optimering af tekstilers levetid skaber et mere bæredygtigt produkt. Vi er modstandere af køb og smid væk-kulturen, der har tendens til at præge tekstilverdenen, specielt inden for de helt basale tekstiler til garderoben (t-shirts, boxershorts etc). I stedet vil vi skabe langtidsholdbare tekstiler i høj kvalitet, der formår at holde pasform og blødhed vask efter vask. Derfor vil vi ikke gå på kompromis med kvaliteten af de materialer, der bliver brugt i produktionen.  

Vi har et mål om at skabe helt basale tekstiler til garderoben uden print og mønstre, hvor fokus er på kvalitetsmaterialer, god pasform og designet i rene enkle linjer. 

Med disse ord er der ikke andet at sige end, at jeg håber, du vil være med på Qualitee-rejsen. En rejse uden slutdestination, men med et passioneret team ombord, som dedikeret vil gå efter at skabe bæredygtige og langtidsholdbare kvalitets-tekstiler. 

Skærmbillede 2020-09-27 kl. 19.24.01

Henrik Laursen – Founder af Qualitee